Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


 

    Magamat elsősorban költőnek hiszem és vallom, bár gyakran írok prózát is. Attól függően, hogy a gondolat miként szárnyal.

   Hol lágyan ölelkeznek a szavak, ringanak - szállnak, -versekké állnak össze. Hol meg hömpölyög-árad a szó, mint egy folyó, -hát próza lesz belőle.

    Így is, úgy is az én gyermekem, az engem ölelő fény szülötte.

Mert én egy különös fényben élek. Meg is írtam Különös fényben c. versemben. Nem szeretem a tétlenséget, /”fáj nekem a nyugalom…”/ az, az igazi közegem, ha egyik feladat már a következőre sarkall. S mindezt még valami különös zene is átszövi.

    Nekem a költészet: Zene. S a zene: a lélek költészete. A költészet „ lángra gyújtja az alvó szíveket” – írom Költészet című versemben. Célom is az, hogy megérintsem a szíveket, lelkeket. Mert érzem, minden emberben megfogalmazódnak azok a gondolatok, amelyek az ”író emberben”, csak nem vetik papírra.

     Gyakran felteszik a kérdést, van-e múzsám? Múzsám a szó, a mindent átfogó, a napi munka varázsos percei. /Van-e múzsám? c. versem/

   Azt is többször kérdezik, mikor kezdtem verselni. Nos, erre nehezebb válaszolni. Szüleim szerint, már apró gyermekkoromban rímbe szedtem játék közben a gondolataimat. Amire viszont én emlékszem, az az iskoláskor. Első osztályos koromban elbúcsúztattam egy távozó tanárunkat, de még egyszer ugyanazt a verset már nem tudtam elmondani. Később a fogalmazásokat tűzdeltem tele versekkel.

    A hatvanas években Káldi János költő biztatására néhány versemet több szerkesztőséghez is elküldtem. Az Életünk közölte első versemet. /Vág parti pillanat.   c./ 

     Életem nehézségei, sorsfordulói, ha rejtve is, de prózai munkáimban fellelhetők.  Dolgoztam az élet több területén, legtöbbet könyvtárban.

Jelenleg is dolgozom heti nyolc órát a helyi zeneiskola könyvtárában. Gyerekek vesznek körül és ez külön öröm számomra. Nincs szebb elismerés, mint egy gyermekmosoly, egy-egy bizalmas szó, egy kézfogás.

   A Városi könyvtárban gyakran mesélek a kis óvodásoknak. Szívesen veszek részt író-olvasó találkozókon. Az országban már több nagyobb városban szerepeltem költészetemmel. Budapesten már három ízben volt önálló bemutatkozásom. Megbecsült tagja vagyok a Cserhát Művészklubnak. Cserhát-díjas, Cserhát –Nívódíjas. Tisztelője, költészetének sokéves ismerője vagyok Ihász-Kovács Évának, de nagyra becsülöm Bornemisza Attila munkásságát is. Az általuk szerkesztett és kiadott Délibáb c. folyóiratnak is rendszeres publikálója vagyok. Mélyen elemzik és pályázatokkal segítik a Batsányi életutat, annak feltárását. Magam is szívesen kutatok-írok Batsányiról, mind prózát, mind verset egyaránt. Jelenleg egy regényen dolgozom, de válogatott verseim is kiadásra várnak.

    Bár magyar szakon végeztem, a történelem hazám sorsfordulói is mindig izgattak, versbe foglaltattak.

   Tagja vagyok a Művészetbarátok egyesületének is, és az általuk kiadott Művészetek és Barátaik c. folyóiratban is publikálok.

 

   

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

6433 EL Hoensbroek, Netherlands

( Bràd Jòzsef, 2011.07.27 20:32)

Külön szeretnèm üdvözölni, ès nagyon sok eröt egèszsèget kivànok a messzi Hollandiàbol, Bràd Jòzsef egykori Sos gy. lakò:)

Köszöntés

(Bősze Emil Miklós, 2010.09.11 23:37)

Kedves Éva!

Várlak:

Új írásaim: http://www.bemiklos2.eoldal.hu


Ősírásaim: http://www.bemiklos.eoldal.hu

Szeretettel: e-mail. -_-

Győr, Csanakhegyi u. 16/a

(H.T. Klára, 2010.07.15 17:21)

Drága Évám! Szerettel köszöntelek. Újra és újra fellellek, megtalállak. Örülök neked, ha találkozom veled, a neveddel, verseiddel, bármivel.
Sok szeretettel gartulálok honlapodhoz.
Ölellek: Klára

Nagyon örülök!

(Rózsa, 2009.11.10 13:46)

Drága Éva néni!

Szeretettel gratulálok a szép honlaphoz, nagy öröm, hogy itt is olvashatom a verseidet.

Üdvözlettel: Rózsa